Plåttak

 

Plåttak är av de mer klassiska takvarianterna som vi på Sands Entreprenad erbjuder våra kunder. En vanligt missuppfattning vad gäller plåttak är att det består av just plåt, men detta stämmer inte alltid. Plåttak levereras och monteras nämligen i fler material än plåt, däribland stål och aluminium. Dessa metaller har i tak en varierad livslängd, men de flesta leverantörer garanterar en livslängd på 20-50 år på sina produkter. Vi hjälper dig givetvis att välja ut de plåtar som passar dig och dina behov bäst.

Rent estetiskt ger ett klassiskt plåttak alltid ett tidslöst intryck, samtidigt som det känns modernt och väldigt funktionellt. Att renovera ett plåttak är förhållandevis enkelt eftersom att man lätt kan demontera en skadad plåt och ersätta den med en ny. Ytterligare fördelar med plåttak är att det jämfört med andra taktyper väger förhållandevis lite, och detta i kombination med att det är brandresistent gör plåttaket till det självklara valet för många husägare.

Att tänka på vid köp av plåttak är att plåtarnas tjocklek samt ytbehandlingens kvalitet avgör livslängden på taket. Detta innebär att en något större investering redan från början kan innebära en stor besparing längre fram.

Vi på Sands Entreprenad har mångårig erfarenhet av plåttak, och du som intresserad av ett plåttak kan enkelt och kostnadsfritt boka ett kostnadsfritt platsbesök.